diumenge, 25 de març del 2012

Alonso i la pluja guanyen

Com molt bé sabreu, no sóc un seguidor de Fernando Alonso. No obstant això, avui em trec el barret amb l'actuació de l'asturià, que ha guanyat la carrera de Malàisia. La pluja, que ha fet aturar la carrera durant mitja hora, ha sigut clau en el desenvolupament del Gran Premi. Alonso és qui ha sabut gestionar millor la situació i, amb un cotxe que en condicions mullades no s'allunya tan dels seus competidors, ha aconseguit la merescuda victòria. Alonso té molta part de mèrit en aquesta victòria, sobretot veient que Felipe Massa continua en hores baixes i ha acabat 15è; segons el meu parer, no hauria de tardar a sortir de l'escuderia.

Sobretot perquè podrien ocupar el seu lloc pilots com Checo Pérez, que ha acabat 2n. Sí! Ha sigut la gran notícia d'avui: Sergio Checo Pérez, amb un Sauber i amb una lliçó de pilotatge fi, atrevit, agressiu i sabent corregir les errades amb molta rapidesa, ha aconseguit pujar al podi de Sepang. I ben poc li ha faltat per atrapar Alonso i endur-se la victòria. Malauradament també s'ha vist beneficiat per les condicions meteorològiques i no el veurem sovint al podi, però segurament sempre estarà a la segona línia de foc a punt per aprofitar qualsevol oportunitat.

Una setmana més, les prestacions reals dels cotxes s'han vist amagades a causa de la pluja. A més, certs incidents de cursa han perjudicat grans com Vettel o Button. Però si les coses segueixen així, està clar que serà un campionat molt igualat i emocionant. De totes maneres, crec que aquest cap de setmana McLaren ha estat una passa per endavant de Red Bull.

També m'agradaria destacar els bons resultats de Toro Rosso, Williams i Force India, que han col·locat els cotxes als punts.

La nota divertida l'ha protagonitzat Kimi Raikkönen. A part d'aconseguir un bon 5è lloc, ha regalat un gelat a tota la premsa del paddok de Malàisia!

La Fórmula 1 es trasllada ara a Xina. A veure quines noves sorpreses ens esperen allà!


dissabte, 24 de març del 2012

Entrevista a Txarango

Molt interessant l'entrevista a Txarango avui a l'Ara (en línia a l'entrevista al 9TV). M'agrada molt com estan enfocant la seva trajectòria musical. Més de 17.000 discos descarregats i editaran el cd físicament igualment i estic segur que tindran moltes vendes (com la meva)! Però ells creuen que la inversió principal són els concerts i, per tant, vol dir que entenen l'evidència actual de la descàrrega musical. També m'encanta que destaquin la importància de les lletres (optimistes i no de queixa), perquè penso que és una part clau de les cançons. A seguir així!
http://www.ara.cat/premium/cultura/increible-historia-dels-Txarango_0_669533106.html

dimecres, 21 de març del 2012

Tot i més!


Meravellós Espectacular Sublim Sensacional Inigualable. És com es coneixarà el futur acrònim MESSI, per designar aquelles coses de qualitat extrema.

Sí, nois, avui he tingut l’honor de presenciar en directe un moment històric el qual hem tingut tots els culers l’honor de viure. Compartir existència amb Lionel Messi, fins al dia d’avui, el màxim golejador de la història del Futbol Club Barcelona! Hem hagut d’aguantar pluja i molt vent, però el moment ha valgut la pena. Aquests moments gloriosos, compartits juntament amb altres jugadors inigualables com Xavi, segurament no els tornarem a viure i, per tant, cal gaudir-ne com a tal.

Messi ha aconseguit fer oblidar els moments difícils d’aquest partit, com els penals o els moments de defalliment blaugrana. També he de dir que, de tant en tant, és bo haver de remuntar (i no guanyar sempre amb clar avantatge).
D’altra banda, m’agradaria destacar que Piqué està lluny del ple rendiment i crec que amb tot aquest merder sobre la relació amb la Shakira acabarà malament. I en Pep no tindrà gaire paciència amb ell...

En fi, no cal tornar-ho a dir. Messi és “tot i més. TOT I MÉS!”


diumenge, 18 de març del 2012

Igualtat McLaren - Red Bull

Encara que la victòria hagi sigut merescudament per a Jenso Button, i tot i que ningú li ha fet ombra en tota la cursa després que superés el seu company d'equip al primer revolt, no es pot dir que hagi guanyat amb un gran marge d'avantatge. La primera cursa del mundial de F1 d'enguany ha evidenciat una clara igualtat entre un gran nombre d'equips. Podríem dir que a davant de tot es troben McLaren i Red Bull, i després tenim un seguit d'equips agrupats en un gran paquet que, de moment, no se sap com s'acabaran repartint: Ferrari, Mercedes, Lotus i els convidats d'última hora Sauber i Williams. Els fets ocorreguts en els pilots d'aquestes escuderies durant aquest primer cap de setmana encara no ens permeten saber el veritable potencial de tots aquests equips.

Primer cal destacar que semblar pràcticament segur que aquest any Red Bull no dominarà d'una manera tan insultant com l'any passat. Com ha dit Josep Lluís Merlos, hem vist més sortides de pista de Vettel aquest cap de setmana que en tot l'any passat. I és que els canvis de reglament (la prohibició del difusió doble, arma letal de Red Bull) ha fet que no estiguin un pas per endavant de la resta. I això millora l'espectacle. Vettel, però, continua demostrant les seves habilitats i segueix per davant de Mark Webber, que tot i això no ho ha pas fet malament.

On sí que hi ha diferències és a Ferrari. Amb un cotxe clarament inferior a la resta, Fernando Alonso ha aconseguit amb una bona cursa, acabar 5è. Comparat amb el resultat del seu company d'equip, Felipe Massa, que ha abandonat quan anava 16è, queda clar que l'asturià s'ha guanyat la posició gràcies a la seva habilitat. Sembla ser que Massa té els dies comptats a Ferrari.

Una llàstima l'accident de Grosejant a la primera volta (sortint 3r) i l'errada del ben retornat Kimi Raikkönen ahir, perquè no hem pogut descobrir el potencial real de Lotus. Raikkönen ha realitzat una bona remuntada sortint 17è  i acabant 7è. A veure com els van les coses la setmana que ve.

Els problemes mecànics tampoc ens han permès veure on hauria acabat Michael Schumacher; el seu Mercedes l'ha abandonat quan lluitava pel podi. Però les sensacions han sigut molt bones i de ben segur que aquest any tornarem a veure el Kàiser ocupant una de les tres primeres posicions. Nico Rosberg, també amb problemes, ha acabat 12è podent haver acabat molt millor.

Finalment cal destacar el bon ritme de Williams (Maldonado ha estat a punt d'avançar Alonso a l'última volta) i Sauber: Kamui kobayashi 6è després d'una brillant actuació i Sergio Pérez 8è. Els Toro Rosso també han fet una bona cursa. Quina llàstima que a Sauber i Toro Rosso ja no hi hagi els pilots catalans...

Ja tenim espectacle servit. Malgrat Jenson Button declari per ràdio al guanyar la carrera que hem tornat al 2009 (any en què va guanyar el campionat després d'un domini aclaparador dels Brown GP) i l'estadística digui que qui guanya a Melbourne acostuma a guanyar el campionat, després de la primera cursa crec que les coses estan molt igualades i que aquest any veurem un gran espectacle. Això sí... si ara mateix he d'apostar per un nom, un sol nom... diria Jenson Button.


dilluns, 12 de març del 2012

Messi: "Guardiola és més important pel Barça que jo"

Referent a les declaracions de Messi que Guardiola és més important que ell: Messi ja forma part del Barça. És com un òrgan del Barça. Guardiola en canvi és aquell element que fa que tirem endavant. Pot ser que aquest element decideixi marxar. Ho veig així pel fet que Messi ha deixat clar que sempre estarà al Barça i en canvi Guardiola prefereix no lligar-se per sempre. Tots dos són importants, però a la seva manera. No es poden comparar.

dimecres, 7 de març del 2012

Barça - Bayer de Leverkusen (8ens de final de Champions)

Quin partit tan fantàstic hem vist avui! Això és la Champions i aquí tenim àrbitres decents (no com al país on ens fan viure...)! Exhibició blaugrana i espectacle per al públic. Aquest és el Barça que coneixem i que volem!

Dades espectaculars proporcionades per Carles Domènech de Catalunya Ràdio: Messi n'ha fet 5 xutant sis vegades. Tello n'ha fet 2 fent-ho 3 cops. Messi és el primer jugador de la història de la Champions que ha marcat 5 gols.

Ja estem a quarts de final! Ens trobarem el Madrid? Com deien ahir al Club de la Mitjanit, potser estaria bé perquè en cas d'eliminar-lo, això el tocaria a la lliga. Però també és cert que si els trobem a la final seria un espectacle inigualable. Veurem... de moment, només podem dir Visca el Barça i Visca Catalunya!!!

dilluns, 5 de març del 2012

Alguna reflexió per acabar la jornada

Quatre reflexions sobre l'última jornada de futbol de la lliga.

Citant a Ricard Torquemada (culé i de la Transmissió d'en Puyal) referent a la lamentable derrota de l'Espanyol al Santiago Bernabéu: L'Espanyol ha fet un partit horrorós, però els aficionats del Barça no se'n poden queixar. Han de ser els aficionats de l'Espanyol qui se'n queixin. Com a culé però seguidor dels partits de l'Espanyol (com a influència de precisament periodistes culers de Catalunya Ràdio com Ricard Torquemada o Carles Domènech i també per admiració del gran narrador perico David Clupés) també penso que l'Espanyol ha donat una imatge pèssima a Madrid. Però no crec que la raó sigui que no volen guanyar al Madrid per fotre el Barça.

El tema de la denuncia de Piqué per les declaracions contra l'àrbitre de dissabte, comparteixo opinió amb l'Antoni Bassas al Club de la Mitjanit de Pere Escobar sobre el fet que sembla mentida que es deixi passar tot el que es deixa passar al Madrid i ara es denunciï això. És cert que Piqué hauria d'haver-se mossegat la llengua, però és escandalosa la diferència de criteris entre equips. No m'estranyaria que Guardiola plegués i marxés a una altra lliga amb un comitè arbitral més just.

Segons sembla Rosell és incapaç de relacionar-se amb els de la federació... tant, que no va ni a les reunions, i per això Villar està emprenyat i ens perjudica. Encara que sigui feina bruta i amb gent "indeseable", hauria de fer l'esforç de "ensabonar-los", perquè si no passen les coses que passen (Piqué). I si no en sap, que plegui, perquè veig que, a part de caure'ns malament a molts de nosaltres, cau també malament a ells.

Sobre el partit de dissabte Barça-Sporting, m'agradara destacar que va servir per fer callar tota aquesta colla de col·legials ineptes que ens brinden un mal arbitratge setmana rere setmana (ni se'n salva el millor qualificat), però també va servir per veure un golàs i partidàs de Keita, igual com també una bona actuació de Don Andrés i Xavi (tots tres curiosament van marcar).