diumenge, 29 de juliol del 2012

Hamilton guanya la cursa a Hongria

Després d’aconseguir el millor temps als entrenaments lliures i ahir la “pole”, Lewis Hamilton ha arrodonit un cap de setmana impecable amb una victòria de principi a fi.
 
La cursa d’Hongria ha estat marcada per la importància de les estratègies, l’únic mitjà pel qual s’han pogut veure canvis de posició, ja que a la zona on es podia fer servir el DRS era difícil apropar-se suficientment al cotxe de davant. Així doncs, han sigut clau les parades a boxes i la rapidesa dels pilots a la pista durant les parades d’altres. Raikkonen, que sortia 5è, ha acabat 2n, completant una carrera magistral gràcies a una molt bona estratègia i a un molt bon ritme de carrera. Mentre els pilots que tenia al davant s’anaven aturant a boxes, el pilot finlandès ha començat a rodar molt ràpid, fins que en sortir del 2n pit-stop ha aconseguit posicionar-se a la 2a posició, just per davant del seu company d’equip, Romain Grosjean. Raikkonen, ha seguit amb el seu ritme infernal fins arribar a contactar amb Hamilton, el líder, i l’ha estat pressionant durant 10 voltes d’infart, però les característiques del traçat hongarès no li han permès avançar-lo.

La cursa de Romain Grosjean també ha sigut molt bona, i també ha estat pressionant Hamilton durant unes quantes voltes. Només s’ha vist superat pel seu company d’equip, i finalment ha acabat 3r.

Per darrere, diversitat de resultats i conclusions. Vettel, 4t, ha fet una bona cursa, però el ritme del Red Bull aquest cap de setmana no ha sigut tan bo com el de Lotus o Hamilton. Gràcies a l’estratègia també ha pogut superar Button, que l’havia avançat a la sortida. Fernando Alonso també ha sigut capaç de superar el pilot anglès de McLaren i ha acabat 5è. Però el més important per a ell ha sigut acabar per davant de Mark Webber, el seu principal rival al mundial actualment. Red Bull ha errat amb l’estratègia de Webber, ja que li han canviat els pneumàtics als últims compassos de la carrera per mirar si podia atrapar els del seu davant amb l’avantatge de portar rodes noves, però el temps que ha perdut canviant-les i el fet de trobar-se Bruno Sena davant li ha impedit millorar i ha acabat 8è. Bruno Sena, per cert, ha firmat el millor resultat de la temporada acabant 7è.

La part negativa, el mal resultat dels Mercedes. Schumacher, després d’haver de sortir des de boxes perquè se li havia parat el cotxe a la sortida, ha acabat abandonant, i Rosberg ha acabat 10è. Felipe Massa ha tornat a realitzar una actuació discreta i ha finalitzat 9è.

Ara, 15 dies de vacances a la Fórmula 1 en els quals, en teoria, els equips han de tenir les fàbriques tancades i no poden millorar els cotxes.


diumenge, 22 de juliol del 2012

Alonso guanya i consolida el liderat


Fernando Alonso ha aconseguit aquest cap de setmana consolidar de forma clara el liderat al mundial de F1. Després de fer la “pole” i guanyar la carrera a Hockenheim, demostra que està a un nivell igual o superior al dels seus principals rivals, Red Bull i McLaren. La cursa de l’asturià ha estat impecable, començant per una molt bona sortida en què ja ha deixat enrere Vettel i sense cap error; a més, ha servir perquè el pilot demostrés que pot ser ràpid o administrar el seu ritme tot mantenint la calma en condicions adverses, quan primer Vettel i després Button l’amenaçaven de prendre-li la primera posició.

Per darrere, el protagonisme l’ha obtingut la sanció posterior a la cursa que finalment s’ha imposat a Vettel per l’avançament a Button al tram final del Gran Premi. Li han atorgat la 5a posició. La sanció allunya una mica el pilot alemany del capdavant del mundial però, malgrat això, és qui juntament amb Alonso ha demostrat ser més constant durant aquesta primera part del mundial i, per tant, és fàcil que el campionat es debati principalment entre aquests dos pilots. Així doncs, el 2n ha estat finalment Button, que havia anat a aquesta posició des de la segona parada a boxes, on havia aconseguit passar Vettel amb una parada rapidíssima de 2.4 segons. Finalment, ha perdut la posició amb l’avançament de Vettel que després de la cursa ha estat penalitzat.

Des del meu punt de vista, la sanció ha estat totalment injusta. Vettel ha sortit del revolt amb molta més velocitat que Button i, si ha anat per fora és per no xocar amb Button. Podria haver frenat dràsticament i col·locar-se darrere del pilot de McLaren, però no crec que el que ha fet sigui suficient per sancionar-lo.

Més enrere trobem Raikkonen, que ha protagonitzat una fantàstica remuntada de la 9a posició a la 3a (sense la sanció de Vettel hauria acabat 4t). Malgrat tot, al pilot finlandès li falta un punt de competitivitat per optar al campionat; Webber, que venia de guanyar a la Gran Bretanya, ha obtingut una discreta 8a posició; Massa, que també venia de realitzar bones actuacions, ha trencat l’aleró al primer revolt de la cursa i només ha pogut acabar 12è, i Hamilton ha hagut d’abandonar, de fet, l’única baixa del Gran Premi.
Per la seva banda, De La Rosa ha protagonitzat una bona cursa i ha acabat 21è, per davant del Marussia de Timo Glock.

El moment còmic de la carrera l’ha protagonitzat justament Hamilton. Després de punxar la roda a la primera volta, s’ha vist relegat al final de la taula i, després de realitzar una parada a boxes, ha sortit a l’altura dels primers. L’anglès s’ha vist en cor de desdoblar-se de Vettel i ha estat a punt de fer el mateix amb Alonso, demostrant d’aquesta manera, que si hagués estat al davant, podria haver guanyat la carrera.

El mundial queda encapçalat per Alonso amb 154 punts, seguit per Webber amb 120, Vettel amb 110 i Raikkonen 98.

La pròxima parada, Hongria, la setmana que ve i just abans de les vacances de què gaudirà el món de la Fórmula 1.


dijous, 12 de juliol del 2012

El pacte fiscal

Ens trobem davant d'una situació inaguantable. L'Estat on ens fan viure està vivint moments d'extrema ridiculesa. Som molts, i cada vegada més, els que veiem clar que la via de la independència és l'única solució.

Ara apareix el tema del pacte fiscal. Una mena de comèdia que ens permetria aturar l'espoli fiscal, és a dir, que no ens robessin tants diners. Certament seria una millora, però... qui és tan ingenu per pensar que això funcionarà?

ERC hi dóna suport perquè es tracta d'un pacte que ens permetria gestionar els nostres impostos, i perquè és el que el govern (escollit per una àmplia part de la població) vol. També declara que si es rebaixa un pèl la proposta, abandonarà el vaixell. Ara bé, el que és important és que no oblidin que l'objectiu final és la independència. Que, un cop fracassi el pacte, continuïn lluitant per la independència. I que, si reïxís, també seguissin apostant per la sobirania del nostre poble. No n'hi ha prou amb dir que quan tinguin majoria al parlament proclamaran la República, perquè això és molt difícil que passi. El que cal fer és convèncer CiU i la resta d'independentistes, anar tots a una i passar de pactes amb l'Estat Espanyol. Anar directes a la independència!

La crisi econòmica pot ser el moment ideal per moure la massa suficient per tal d'aconseguir independitzar-nos. Deixem-nos de pactes inútils i avancem cap a la llibertat.

 

diumenge, 8 de juliol del 2012

Gran Premi de la Gran Bretanya

La cursa d'aquest diumenge es podria resumir amb un seguit d'idees concises:

Aquest any podria ser l'any Webber. Avui ha obtingut una molt bona victòria i s'acosta a Alonso en termes de campionat.

Els resultats d'avui, amb Webber 1r i Vettel 3r, han ajudat a compactar una mica la lluita pel títol entre Red Bull i Alonso. McLaren, per això, se n'està despenjant força.

Gran carrera de Grosjean, amb una bona remuntada. Cada cop m'està agradant més.

Caldria parar els peus a Maldonado i que aprengui a tenir unes lluites netes a la pista, perquè avui ha esguerrat el que hauria pogut ser una molt bona carrera per a Checo Pérez.

Felipe Massa per fi ha aconseguit un bon resultat! A veure si segueix així fins a final de temporada!