dimarts, 30 d’abril del 2013

"Basat en fets reals", d'Empar Moliner

Article a l'Ara Premium de l'Empar Moliner:


L'actor juvenil puja les escales de la caravana i seu a la cadira de maquillatge. La maquilladora el saluda. Li diu que la seva filla l'admira molt i que, si no li fa res, quan acabi de " fer-lo " (ho diu així) s'hi farà una foto. Que si no, la seva filla (que es diu Blanca) no l'hi perdonarà mai. Li pregunta si li pot treure la gorra de beisbol que porta posada (amb la visera al clatell) i el comença a maquillar. El tècnic de so, el d'attrezzo i la de vestuari li fan fotos, mentrestant.

L'actor juvenil tanca els ulls i respira. És Sant Jordi i les teles i les ràdios fan els programes en directe des de la plaça de Catalunya. Tenen les unitats mòbils allà, al centre de la ciutat. Ha de participar en el programa de tele dels matins (que és del canal on fan la seva sèrie) i al de ràdio (que és del mateix grup que el de la tele). La sèrie on fa de protagonista -hi fa d'adolescent problemàtic que descobreix l'amor a través d'una altra adolescent, també problemàtica- és la que té més audiència del canal. Totes les noies de menys de quinze anys voldrien ser-ne nòvies. Totes les mares, de més de 40 anys, voldrien ser-ne sogres. És un fenomen. No pot anar a fer un pa amb tomàquet en un bar que no es formi una aglomeració.

Mentre la maquilladora li pinta l'ombra dels ulls, li sona el telèfon. Es mira l'auricular. És la seva mare, collons. L'agafa. -Mama, què? -pregunta exasperat. I escolta, pacient, el que li diu la dona. -Mama, joder , t'he demanat que em planxis la camisa. És tant demanar? Mama, joder , que no puc sortir en una entrevista amb la samarreta cutre que porto, es que parece mentira, coño. No! No, tía , no! Jo t'he demanat la camisa planxada. Si tu no em portes la camisa planxada olvídate de mí ! Mama, t'ho dic en sèrio. O em portes la camisaa la voz de ya o no em veuràs el pèl en tres mesos. I para de plorar, joder, que fots pena.

http://www.ara.cat/premium/opinio/Basat-fets-reals_0_910108986.html

nota: m'abstinc de confirmar o condemnar aquesta acció més enllà de deixar clar que, evidentment, aquest no és el tracte que es mereix una mare en un context normal (repeteixo, no conec el context d'aquest cas; per això no ho valoro i m'agradaria comptar amb l'opinió del protagonista). Si ho he publicat és perquè l'Àlex ha mostrat interès per twitter i el noi no podia accedir a l'Ara Premium.

20 comentaris:

  1. No sé si és veritat això que diu aquí, o si s'ho ha fet venir bé aquesta dona, però no trobo de gaire bon gust que ho publiqui. És que potser publiquen les seves converses telefòniques? Potser l'Àlex tenia un mal dia, no ho sé, no el conec. Però a mi em sembla que li tenen una mica de mania...primer el del diari criticant la seva forma de vestir, i ara l'Ampar publicant-li aquesta notícia. En fi, jo no hi entenc d'aquest tema, així que si dic alguna cosa que no és veritat ho sento. Però l'Àlex era el meu ídol abans de llegir l'article, i ho seguirà sent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. estic amb tu! Qui son per nar explicant les converses privades de la gent? eske dios..... enga ara es veuran les verdaderas fans que te l'alex!

      Elimina
  2. Anònim, sí, pel fet que era l'únic que duia gorra aquell dia.
    Laura, tot aquest assumpte evidentment no desmenteix que l'Àlex sigui un grandíssim actor i que transmeti uns valors molt bons. El que és evident, però, és que una mare no es mereix aquest tracte, però com tu dius, no es pot descontextualitzar un tema delicat així com així i s'hauria de discutir si és ètic o no publicar-ho. En tot cas, m'interessava que l'Àlex hi pogués dir la seva o, simplement, que estigués a l'aguait del que es diu d'ell, perquè jo també l'admiro com a algú que transmet un altre tipus de valors.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser la gorra era d'un altre d'els nois, Empar Moliner al twitter ha afirmat que està basat en fets reals, però que en cap cas ha dit que parli de qui diem (Àlex Monner), però si d'un company de sèrie (Polseres Vermelles). Així que, és algú altre que, potser, portava la gorra però per l'entrevista se la va voler treure, no creieu?

      Elimina
  3. esta clar que una mare no es mereix aquest tracte, però es que tampoc hi ha probes de que sigui veritat, o sí?

    ResponElimina
  4. Espero que l'Àlex pugui dir la seva opinió sobre això...

    ResponElimina
  5. L'Empar Moliner és una articulista de prestigi, no crec que hagi inventat aquesta conversa. De vegades la fama fa les persones egocèntriques i maleducades. O potser és que ja ho eren? Una llàstima que res sigui el que sembla (ei, no sempre)
    Si li voleu demanar: @emparmoliner a twitter
    Salut

    ResponElimina
  6. Espero i crec que es mentida, en cara que no es pot saber mai, perquè cadascú te la seva versió. Jo personalment no conec a l'Àlex, però no el veig capaç de parlar així a una mare, però alomillor m'estic equivocant, espero que no... També veig de persona molt dolenta el que ha fet aquesta dona, d'anar publicant converses agenes, i que no tenen res a veure amb ella. Espero que surti la veritat a la llum, i a banda de tot aixó, em seguirá agradant l'Àlex i sempre ho fará, el respecto i alomillor l'estres li ha pasat una mala jugada, no ho sé, crec que també el tindrieu que entendre'l una mica. No crec pas que se li hagin pujat els fums al cap, té ja divuit anys jo crec que es bastant grandet per saber fer les coses bé, potser tenia un dia dolent o estava enfadat amb la seva mare, o vosaltres no os enfadeu amb la vostre mare avegades? Es que em fot molt que el critiqueu sense saber res, si un noi corrent del carrer ho hagués fet a que no dirieu res? Doncs ja està, ell també es un noi normal, del carrer, que ha fet una sèrie, d'acord, però necessita intimitat, que es el que nosaltres no l'estem donant... Siusplau ja estic cansada de que el cririqueu per tot, ja està no?

    ResponElimina
  7. Aver.. No se sap si es veritat,i perque s'ha de publicar? No es la seva puta vida? Pos yasta tio deixeuse de ficar on no us manen.

    ResponElimina
  8. Mireu,primer de tot,no se sap si aixo es veritat i despres si u es perque u feu? Es la vostra vida? no pos yasta. Deixeu de ficar on no us mana.

    ResponElimina
  9. A veure, si éla relació amb la seva mare així què? Es que no us importa la seva vida sabeu? Les que son Monneres (fans de l'Àlex Monner) Deixareu d'estimarlo per aquests rumors? Per la seva vida personal? És la tonteria més gran que he vist enserio. Us importa a cas la relació que tingui amb sa mare? NO! Llavors no us fiqueu. No aneu dien per el món que és un egocèntric, un maleducat, un borde o coses així. N'estic segura de que no ho és. Sí, no em coneix ni sap que existeixo, però sabeu que? Em dóna igual. Jo el defendré ara i sempre.

    pd: paz y amor y plus pal salón. apa adéu

    ResponElimina
  10. Tots algun cop hem tractat de mala manera a la nostra mare, no és molt lògic que ara tots ens hi tirem a sobre quan nosaltres ho hem fet algun cop, això de parlar malament a la dona que ens va donar la vida. L'Àlex no en té culpa d'això, potser tenia un mal dia o simplement pels nervis del moment. I no, no crec que l'Empar Moliner hagués mentit.
    Com ha dit la Laura, abans de llegir-ho era el meu ídol, i després de llegir-ho ha seguit sent-ho.

    ResponElimina
  11. Fliipooo, tothom te una vida privada sabeu? Potsé li deia de conya, tothom li a contestat malament a la seva mare algun mal dia. Devia estar agoviat i va perdre els papers. Però no es mereix per res del món que publiquis això. Espero que l'àlex dongui la seva opinió. Però ell és el meu ídol, i ho segueix sent.

    ResponElimina
  12. A veure,es cert que aixo no es manera de tractar una mare pero no es sap en quin context esta,ni tampoc si l'Alex tenia un mal dia.Encara que no el conegui no crec que es posi aixi com aixi tan molest,es el meu gran idol i res ho canviara!!

    ResponElimina
  13. El primer que he llegit és un tuit de l'Alex Monner, seguit de l'article de l'Empar, i estic esperant que es presenti a donar una resposta.
    A part de ser (seré barruera, però és el que passa quan una persona se't fa pesada fins a morir) una mosca collonera (en català correcte més pesada que una vaca en braços), no sé si se'n adona que per molt personal que sigui el seu blog i la seva "curiosa" manera de ser, embruta el programa on està fent aquests comentaris personals i no agraïts pel convidat, en aquest cas, L'Àlex Monner.

    Paral·lelament puc tenir la meva pròpia opinió davant de les paraules d'un jove cap a la seva mare, però a ningú li ha de importar, a part que tot això ho ha explicat una senyora que té una manera peculiar de veure la vida. S'avorreix massa.

    Senyora Empar, fiqui's on li demanen, que és a pocs llocs... No sé quina gràcia tens...

    Anna
    @PandaCreativa

    ResponElimina
  14. No confonguem realitat i ficció, un bon actor(?)no pressuposa una bona persona. El que surt a les sèries és mentida!
    Salut

    ResponElimina
  15. Si ets tan gilipolles que pagues per llegir l'Ara Premium que no et passi res. Prò en fi, els patriotes d'aquesta pàtria sou així d'idiotes i d'ignorants, i no s'hi pot fer res més. Paga i llegeix, i després comenta. La pàtria dels burgesets t'ho agraïrà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per aquest reguitzell d'insults, sempre és d'agrair. Per cert, l'Ara permet llegir un contingut Premium gratis al dia.

      Elimina