dimecres, 8 de juny del 2011

Sounds of a Playground Fading



M'acabo de descarregar el nou cd d'In Flames, Sounds of a Playground Fading. Fins al dia d'avui, només havia sentit el single que ja havien tret, Deliver Us; aquesta cançó ja em va enganxar moltíssim i em va deixar amb les ganes de sentir el disc sencer. Per alguna raó, el disc s'ha filtrat a la xarxa i això ha permès que el pogués sentir deu dies abans del seu llançament oficial.

És un disc espectacular. Conserva l'esperit de death-metal melòdic modern de la banda dels últims anys (res a veure, naturalment amb els inicis) però es nota un gran pas endavant, un pas que crec que era essencial. Un pas d'apropament cap al públic més extens del rock i el metal alternatiu, un pas que no agradarà gens als fans de tota la vida però que agradarà molt als fans de grups com Red però també alhora de la canya de Slipknot, com jo. Això, però, no vol dir que deixi d'haver-hi els típics solos heavies de la banda. Simplement, el contingut melòdic és molt més gran.

En general, el disc té unes línies melòdiques obscures, misterioses, inquietants, i que alhora et transporten a un altre món, et fan aixecar de la cadira ("fly into the distance, disappear for a while", diuen a Deliver Us); és un disc per, la primera vegada, escoltar amb la boca oberta. Els riffs de Björn Gelotte, el guitarrista i compositor dels temes, són extremadament bons i treballats, i el so, una combinació entre Marshall, Mesa Boogie Dual Rectifier i Peavy és immillorable, així com la producció final de tot el cd.

Està clar, doncs, que aquest serà un d'aquells 3 o 4 discos que em compro a l'any!

Us el podeu descarregar aquí (mentre no el descobreixin): http://www.headbangerscrew.net/musica/1068-in-flames-sounds-of-a-playground-fading-2011
I si teniu l'oportunitat i us agrada, compreu-lo!

Aquí us deixo el videoclip de Deliver Us, un vídeo preciós de veritat; dels millors que s'han vist últimament!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada