diumenge, 24 de juny del 2012

Alonso arrasa a casa

El que hem vist avui, malgrat que alguns dels preferits hagin abandonat, malgrat la victòria de "l'enemic" i malgrat la comprensiva oposició dels molts valencians, ha sigut un espectacle automobilístic excepcional. El Gran Premi de València d'enguany ho ha tingut tot! Avançaments a cabassos, canvis de líder, abandonaments importants i emoció fins al final. L'únic que ha faltat ha sigut la victòria d'un pilot diferent, que hauria augmentat el rècord a 8 carreres, 8 guanyadors diferents. Avui Alonso ha sigut el guanyador i s'ha convertit en el primer pilot a repetir victòria aquest any. Avui no tinc més remei que agenollar-me davant del rival, perquè ha completat una carrera magistral.

Val la pena dir que la victòria d'Alonso ha sigut possible d'una manera còmode gràcies als abandonaments d'un parell dels meus preferits, Vettel i Grosjean, la qual cosa ha sigut una verdadera pena. Vettel hauria guanyat còmodament si no hagués patit un problema elèctric, el mateix que li ha passat a Grosjean, que hauria acabat 2n o 3r. Però bé, Alonso ha protagonitzat des de l'onzena posició una remuntada amb avançaments espectaculars i una gestió dels pneumàtics i del ritme de cursa impecable. L'accident de Hamilton a la penúltima volta, a més, el beneficia molt de cara al campionat. Des del meu punt de vista, Hamilton s'ha equivocat tancant la porta a Maldonado que, per bé que anava per sobre el piano, crec que no tenia temps ni espai per apartar-se i deixar passar Hamilton. El pilot de McLaren no ha pensat en el campionat, no ha pensat que Maldonado l'hauria acabat avançant perquè tenia molts millors pneumàtics.

El podi l'han completat un constant Raikkonen i un Schumacher que ha sabut gestionar els pneumàtics i que s'ha emocionat al tornar a un podi després de 6 anys! Està pendent, però, de si el sancionen per usar el DRS en banderes grogues.

Amb tot, Alonso ja té 111 punts i el segon és Webber (que avui també ha realitzat una molt bona remuntada des del lloc 18). D'aquesta manera, ja podem dir que el mundial va guanyant una mica de forma i que Alonso ara mateix és un clar candidat a endur-se el títol.

Ah, i sap molt greu però Massa hauria d'anar fora de Ferrari immediatament. Hulkenberg a Ferrari ja!!! ;)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada