dilluns, 11 de juny del 2012

Ja en són 7! (Gran Premi del Canadà)

Si Montreal és el meu circuit preferit, no és solament pels seus revolts ràpids, per la seva llarga recta o pel mur dels campions; també ho és perquè cada any hi veiem una cursa plena d'al·licients, d'avançaments, d'importància de les estratègies i de canvis de líder. A Canadà, 19 vegades ha guanyat un pilot que no sortia des de la primera posició i només 14 vegades ho ha fet el pole-sitter. Això ja ho diu tot! Ah, i ja tenim 7 guanyadors diferents en 7 GP!

Vettel va començar amb l'avantatge de sortir primer i d'agafar uns quants metres als seus contrincants durant els primers compassos de la cursa. Però els pneumàtics el van trair i de seguida va haver de deixar el liderat a Hamilton, el rei de Canadà. La lluita entre aquests dos i Alonso durant tota la carrera va ser realment molt interessant. Alonso, com sempre, va treure el màxim partit del seu cotxe per poder lluitar amb els seus rivals. Un cop Vettel ja gairebé fora de la lluita per la victòria, el pilot asturià va aconseguir avançar Hamilton retardant la parada més que ell, però el pilot de McLaren no va tenir problemes per avançar l'Alonso, ja que venia amb molta més velocitat. Els compassos finals estarien marcats per les diferents estratègies. Hamilton va tornar a entrar a boxes, mentre que Alonso i Vettel no ho van fer. Semblava que potser podrien arribar fins al final i, així, donar la sorpresa! Però les gomes no els van aguantar. En vista del problema i que perdria molt de temps i a falta de 10 voltes pel final, Vettel va decidir sacrificar la segona posició per entrar a canviar els pneumàtics, mentre que Alonso es va mantenir en pista, cosa que va resultar ser el seu gran error. Va perdre tant de temps que el van avançar Hamilton, Grosjean, Perez i el mateix Vettel. Malgrat això, Alonso s'ha mantingut per davant del pilot alemany al campionat, però Hamilton ara és el nou líder.

Finalment, cal destacar el bon paper de Grosjean i Perez, que amb la seva constància van acabar finalment podent pujar al podi. Grosjean li va passar la mà per la cara a Raikkonen, que ha de començar a despertar si vol continuar tenint opcions al campionat. A veure si pot resoldre els problemes que va tenir amb el cotxe. Ho veurem a València d'aquí a 15 dies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada