diumenge, 22 de juliol del 2012

Alonso guanya i consolida el liderat


Fernando Alonso ha aconseguit aquest cap de setmana consolidar de forma clara el liderat al mundial de F1. Després de fer la “pole” i guanyar la carrera a Hockenheim, demostra que està a un nivell igual o superior al dels seus principals rivals, Red Bull i McLaren. La cursa de l’asturià ha estat impecable, començant per una molt bona sortida en què ja ha deixat enrere Vettel i sense cap error; a més, ha servir perquè el pilot demostrés que pot ser ràpid o administrar el seu ritme tot mantenint la calma en condicions adverses, quan primer Vettel i després Button l’amenaçaven de prendre-li la primera posició.

Per darrere, el protagonisme l’ha obtingut la sanció posterior a la cursa que finalment s’ha imposat a Vettel per l’avançament a Button al tram final del Gran Premi. Li han atorgat la 5a posició. La sanció allunya una mica el pilot alemany del capdavant del mundial però, malgrat això, és qui juntament amb Alonso ha demostrat ser més constant durant aquesta primera part del mundial i, per tant, és fàcil que el campionat es debati principalment entre aquests dos pilots. Així doncs, el 2n ha estat finalment Button, que havia anat a aquesta posició des de la segona parada a boxes, on havia aconseguit passar Vettel amb una parada rapidíssima de 2.4 segons. Finalment, ha perdut la posició amb l’avançament de Vettel que després de la cursa ha estat penalitzat.

Des del meu punt de vista, la sanció ha estat totalment injusta. Vettel ha sortit del revolt amb molta més velocitat que Button i, si ha anat per fora és per no xocar amb Button. Podria haver frenat dràsticament i col·locar-se darrere del pilot de McLaren, però no crec que el que ha fet sigui suficient per sancionar-lo.

Més enrere trobem Raikkonen, que ha protagonitzat una fantàstica remuntada de la 9a posició a la 3a (sense la sanció de Vettel hauria acabat 4t). Malgrat tot, al pilot finlandès li falta un punt de competitivitat per optar al campionat; Webber, que venia de guanyar a la Gran Bretanya, ha obtingut una discreta 8a posició; Massa, que també venia de realitzar bones actuacions, ha trencat l’aleró al primer revolt de la cursa i només ha pogut acabar 12è, i Hamilton ha hagut d’abandonar, de fet, l’única baixa del Gran Premi.
Per la seva banda, De La Rosa ha protagonitzat una bona cursa i ha acabat 21è, per davant del Marussia de Timo Glock.

El moment còmic de la carrera l’ha protagonitzat justament Hamilton. Després de punxar la roda a la primera volta, s’ha vist relegat al final de la taula i, després de realitzar una parada a boxes, ha sortit a l’altura dels primers. L’anglès s’ha vist en cor de desdoblar-se de Vettel i ha estat a punt de fer el mateix amb Alonso, demostrant d’aquesta manera, que si hagués estat al davant, podria haver guanyat la carrera.

El mundial queda encapçalat per Alonso amb 154 punts, seguit per Webber amb 120, Vettel amb 110 i Raikkonen 98.

La pròxima parada, Hongria, la setmana que ve i just abans de les vacances de què gaudirà el món de la Fórmula 1.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada