dissabte, 1 de setembre del 2012

Button aconsegueix la primera pole amb McLaren

Crònica publicada també a Fórmula 1 en català.


La primera pole després de les vacances de la Fórmula 1 ha sigut per Jenson Button. I no ha estat una pole qualsevol, perquè ha sigut la primera que el pilot britànic aconsegueix amb McLaren. De fet, l’última pole de Button la vam presenciar al Gran Premi de Mònaco de l’any 2009. Així doncs, després de 3 anys sense trepitjar la primera posició de la graella, l’1:47.573 que ha marcat Button li permetrà demà sortir des de la posició preferent.

La sessió de qualificació, tal i com ja estem acostumats aquest any, ha deixat més sorpreses i temes d’interès. Un dels fets més sorprenents ha estat l’eliminació de Sebastian Vettel a la Q2. L’alemany, que ha aconseguit un 1:48.792, sortirà demà des de l’onzena posició. Vettel ha admès que havia fet una mala sessió classificatòria, però té confiança que demà podrà remuntar durant la cursa. D’altra banda, la Q2 ens ha deixat més eliminats significatius: Felipe Massa (un fet al qual ja estem força acostumats) i Michael Schumacher. L’altre Mercedes, el de Nico Rosberg, ha quedat eliminat ja a la Q1 i, a més, demà perdrà 5 posicions per haver canviat la caixa de canvis (sortirà 23è). Qui també perdrà 5 posicions pel mateix motiu serà Webber, que finalment sortirà 12è.

La Q3 ha començat només amb Button i Raikkonen en pista. La resta de pilots amb opcions a la pole només han realitzat una temptativa. Raikkonen ha intentat una 2a volta, però no ha sigut capaç de millorar el seu primer registre. Ha estat de sort, però, perquè molts pilots no han sigut capaços de superar-li aquest primer temps, i s’ha classificat finalment 4t. Per darrere seu, han quedat pilots com Alonso (6è) o Hamilton (8è). Han sorprès Kamui Kobayashi i Pastor Maldonado, 2n i 3r respectivament, que s’han mostrat optimistes a obtenir un bon resultat demà.

Així doncs, demà una graella de sortida diferent al que estem acostumats i, per tant, força positiva per a les aspiracions de Button de cara a la victòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada