diumenge, 18 de març del 2012

Igualtat McLaren - Red Bull

Encara que la victòria hagi sigut merescudament per a Jenso Button, i tot i que ningú li ha fet ombra en tota la cursa després que superés el seu company d'equip al primer revolt, no es pot dir que hagi guanyat amb un gran marge d'avantatge. La primera cursa del mundial de F1 d'enguany ha evidenciat una clara igualtat entre un gran nombre d'equips. Podríem dir que a davant de tot es troben McLaren i Red Bull, i després tenim un seguit d'equips agrupats en un gran paquet que, de moment, no se sap com s'acabaran repartint: Ferrari, Mercedes, Lotus i els convidats d'última hora Sauber i Williams. Els fets ocorreguts en els pilots d'aquestes escuderies durant aquest primer cap de setmana encara no ens permeten saber el veritable potencial de tots aquests equips.

Primer cal destacar que semblar pràcticament segur que aquest any Red Bull no dominarà d'una manera tan insultant com l'any passat. Com ha dit Josep Lluís Merlos, hem vist més sortides de pista de Vettel aquest cap de setmana que en tot l'any passat. I és que els canvis de reglament (la prohibició del difusió doble, arma letal de Red Bull) ha fet que no estiguin un pas per endavant de la resta. I això millora l'espectacle. Vettel, però, continua demostrant les seves habilitats i segueix per davant de Mark Webber, que tot i això no ho ha pas fet malament.

On sí que hi ha diferències és a Ferrari. Amb un cotxe clarament inferior a la resta, Fernando Alonso ha aconseguit amb una bona cursa, acabar 5è. Comparat amb el resultat del seu company d'equip, Felipe Massa, que ha abandonat quan anava 16è, queda clar que l'asturià s'ha guanyat la posició gràcies a la seva habilitat. Sembla ser que Massa té els dies comptats a Ferrari.

Una llàstima l'accident de Grosejant a la primera volta (sortint 3r) i l'errada del ben retornat Kimi Raikkönen ahir, perquè no hem pogut descobrir el potencial real de Lotus. Raikkönen ha realitzat una bona remuntada sortint 17è  i acabant 7è. A veure com els van les coses la setmana que ve.

Els problemes mecànics tampoc ens han permès veure on hauria acabat Michael Schumacher; el seu Mercedes l'ha abandonat quan lluitava pel podi. Però les sensacions han sigut molt bones i de ben segur que aquest any tornarem a veure el Kàiser ocupant una de les tres primeres posicions. Nico Rosberg, també amb problemes, ha acabat 12è podent haver acabat molt millor.

Finalment cal destacar el bon ritme de Williams (Maldonado ha estat a punt d'avançar Alonso a l'última volta) i Sauber: Kamui kobayashi 6è després d'una brillant actuació i Sergio Pérez 8è. Els Toro Rosso també han fet una bona cursa. Quina llàstima que a Sauber i Toro Rosso ja no hi hagi els pilots catalans...

Ja tenim espectacle servit. Malgrat Jenson Button declari per ràdio al guanyar la carrera que hem tornat al 2009 (any en què va guanyar el campionat després d'un domini aclaparador dels Brown GP) i l'estadística digui que qui guanya a Melbourne acostuma a guanyar el campionat, després de la primera cursa crec que les coses estan molt igualades i que aquest any veurem un gran espectacle. Això sí... si ara mateix he d'apostar per un nom, un sol nom... diria Jenson Button.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada