dissabte, 3 de novembre del 2012

El joc de les alineacions


Contracrònica Barça – Celta (3-1) publicada a Titular Digital.

Vilanova ha tornat a sorprendre amb una alineació inèdita, en un partit poc brillant del Barça tot i la victòria, i amb un Villa que està passant per moments d’extrema efectivitat.

Conèixer l’alineació del Barça s’està convertint, aquest any, en un dels principals atractius de cada partit dels blaugrana, sobretot quan parlem de la defensa. Si a l’última jornada vèiem jugar la 7a parella de centrals diferent, avui s’ha sortit per primera vegada amb 3 defenses d’inici. Tito Vilanova no deixa de sorprendre’ns i, sota el seu posat tranquil i de calma total, s’amaga l’home que ha aconseguit el millor inici de Lliga de la història del Futbol Club Barcelona (cap entrenador havien aconseguit 28 punts de 30).

Vilanova ens ha demostrat avui que també sap corregir sobre la marxa i, al veure que la defensa de 3 era massa arriscada i que 2 laterals ajudarien més a dalt, ha decidit col·locar Busquets de parella de central amb Mascherano i deslliurar Alba i Adriano perquè poguessin pujar a l’atac. Com s’ha vist al llarg del partit, Alba ha arribat amb perill per la banda constantment; i Adriano, de fet, ha aconseguit marcar el primer gol en la primera jugada que podia pujar a l’atac. Llàstima que ha acabat lesionat molt d’hora i estarà 3 setmanes de baixa per culpa d’una ruptura de l’adductor de la cama dreta. Per sort, Piqué i Puyol podrien tornar aviat, perquè Adriano ha sigut clau tant de lateral com de central durant els últims partits.

Amb Busquets de central, l’equip encara no s’acabava de notar del tot ben col·locat. Per això, Vilanova ha tornat a actuar, fent sortir Bartra des de l’inici de la 2a part i sacrificant Cesc al mig del camp. D’aquesta manera, els migcampistes podien recuperar les seves posicions naturals, amb Busquets de mig-centre i Xavi i Iniesta d’interiors. De totes maneres, el Barça no ha acabat d’assolir al llarg del partit aquell nivell de control que acostuma a tenir i el Celta ha sigut un rival que, si no arriba a ser per les parades providencials de Valdés, hauria pogut posar en perill el resultat final. Tot i que ha corregit a temps, l’alineació de Vilanova d’avui ha aportat massa riscos.

A davant, no se sol generar tanta intriga quan apareix l’alineació. Avui, Pedro ha estat totalment desaparegut i només ha aconseguit realitzar un potent xut als últims compassos del partit. Però si algú es mereix una menció en majúscules i rebre l’excel·lent al partit d’avui és David Villa. Titular de nou, ha jugat 77 minuts i ha tornat a marcar. A la lliga, l’asturià ha rematat 7 vegades i ha fet 5 gols. A sobre, avui s’ha convertit en el 4t recuperador de l’equip, només per darrere de Busquets, Alba i Mascherano. El rendiment de Villa és espectacular i Vilanova ho està gestionant a la perfecció. Sens dubte és la millor notícia d’aquest any, perquè hem recuperat un golejador que, quan Messi, Pedro i Alexis estan en hores baixes, no falla.

No caldria acabar sense mencionar allò que tothom ha destacat avui: Messi s’ha quedat sense poder dedicar cap gol al seu fill recent nat i, a sobre, ens ha espantat amb una jugada en la qual ha rebut un fort cop, per sort, sense més conseqüències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada