diumenge, 14 de novembre del 2010

Sebastian Vettel ist Formel-1-Weltmeister!!!


Sí!! Contra tot pronòstic, gairebé amb tota l'esperança perduda, Sebastian Vettel s'ha proclamat avui campió del món de Fórmula 1!

Ha sigut una cursa impressionant. Semblava que Alonso ho tenia força bé per quedar per davant de Weber i més amunt de la 5ena posició (condicions per proclamar-se camipió amb Vettel guanyant la cursa) però un error en la planificació de l'aturada a boxes li ha fet perdre el mundial. Ha entrat massa d'hora i ha anat a parar a darrere de Petrov, que havia aprofitat l'entrada del cotxe de seguretat per fer la parada amb anterioritat. A partir d'aquí, més d'una hora de patiment: que Vettel no tranqués i que Alonso no pugés fins a la 4a posició. Finalment, l'emoció continguda durant tota la carrera ha explotat en el moment que Vettel creuava la línia de meta, proclamant-se així campió, el campió més jove de la història!

I Vettel s'ho mereixia. Qui ha estat criticant l'equip Red Bull per no donar preferència a Mark Webber (que cal dir que és un gran pilot) ha hagut de menjar-se les paraules. Certament Webber ho tenia tot de cara després que Vettel (per mala sort i problemes de fiabilitat, el principal motiu de no haver puntuat més durant aquest any) abandonés al Gran Premi de Korea quan era primer i amb la possibilitat d'haver-se col·locat al capdavant del mundial. Però Vettel ha lluitat a contracorrent, guanyant tres curses seguides i demostrant que res estava perdut. Finalment ha valgut la pena. Webber ha fallat a l'últim moment i Vettel, que s'ha mantingut serè durant els dos últims caps de setmana, ha aprofitat de l'errada de Ferrari per endur-se el mundial, més que merescut.

Alonso no es mereixia aquest mundial. A part de l'antipatia que li tinc i també a part de reconeixer que és un gran pilot, no es mereixia coronar-se després de protagonitzar escenes ridícules com la d'Alemanya, on Massa es va veure obligat a deixar-lo passar per tal que guanyés la cursa. Vettel ha sigut de tros el pilot més ràpid de la graella, més ràpid i tot que el seu company d'equip.

És una satisfacció veure que el pilot que has estat recolzant durant tot l'any guanyi el mundial! De fet, recordo perfectament el dia que aquest pilot alemany va debutar amb un Sauber al Gran Premi dels EUA del 2007. Aquell dia, Seb es va convertir en el pilot més jove en puntuar a la Fórmula 1. Aquell dia, jo vaig saber que Sebastian Vettel arribaria a ser campió del món i, qui sap, "un Schumacher 2". Recordo també la primera victòria, amb un cotxe molt poc competitiu i batent novament el rècord de precocitat en guanyar una carrera. Avui ha batut el de guanyar un mundial amb menys anys.

GLÜCKWUNSCH SEBASTIAN! (felicitats Sebastian!)

I vosaltres què en penseu? Creieu que mereixia guanyar, Vettel? Us alegreu de la derrota de Alonso? Digueu-hi la vostra! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada