dilluns, 22 de novembre del 2010

Eleccions

Alguna reflexió sobre el debat d'aquest vespre entre els candidats a les eleccions (des del meu punt de vista, naturalment).

- Albert Rivera, a part de ser anticatalanista, és un mal educat impresentable. Però s'ha de dir que sap defensar i argumentar els seus ideals, m'agradin o no.

- Artur Mas està molt segur que guanyarà. Té les idees molt clares i, en alguna ocasió, són interessants (em refereixo al tema de llengua i cultura). Però ha fallat quan no ha respost si donaria suport a un referèndum en cas que fallés el concert econòmic i si pactaria amb el PP. Ai ai, que se't veu el plumero!! (a veure si us n'adoneu, els convergents independentistes).

- Puigcercós és qui té les propostes més interessants i clares. Referèndum per la independència i polítiques socials, econòmiques i ecològiques molt bones. És una llàstima que la gent no vegi que gràcies a ERC, el tripartit ha tingut coses bones i no ha sigut un complet desastre (llei de cinemes, llei de retolatge en català, oposició al cementiri nuclear). Certament, veient que Mas segur que guanyarà les eleccions, un govern CIU-ERC és la millor opció. És una llàstima que Puigcercós li hagi de proposar a Mas anar pel concert econòmic, però potser és l'única manera d'arribar a algun lloc a la llarga...
Missatge per als independentistes: Votar SI o RCat només serveix per treure vots a ERC, l'única opció amb altres propostes interessants més enllà de la independència i l'única que ja té un bon grapat d'escons assegurats. Perdoneu, però algú ho havia de dir.

- Alícia Sánchez Camacho també ha defensat el seu espanyolisme bilingüe, el seu interès per les energies nuclears... almenys no és mal educada com Rivera... ara, no sap argumentar tan bé.

- Joan Herrera i les seves propostes d'esquerres són prou vàlides. És una llàstima que no s'uneixin al tren de la independència.

- José Montilla dóna la impressió que no vulgui treure ni un vot. Després de la penosa campanya ("Mas de lo mismo", "Supermontilla"...) avui ha tornat a demostrar que li ve just de poder dir alguna cosa en directe sense perdre's (pobre home, sap greu i tot). En tot cas, no m'agraden les seves idees federalistes i pro-estatut. Menys mal que, en un moment de lucidesa, ha sigut capaç de plantar cara a la Camacho amb el tema de la llengua.

En definitiva, que diumenge segurament passarà el que ja diuen les enquestes. Espero, però, que la tercera força sigui ERC i no pas el PP. I també espero que qui entri sigui Carretero i no Laporta.

Només us dic una cosa: si realment voleu sortir de la crisi, voleu que la cultura catalana no acabi morint, voleu tenir més diners, voleu que tots plegats visquem millor, voteu independència. No us quedeu a casa perquè no servirà de res. I no voteu en blanc perquè això afavoreix al que guanya. Si no us n'agrada cap, hi ha el partit de l'escó insubmís (deixen una cadira buida on els tocaria un diputat amb l'afany de reflectir el descontent amb els partits actuals; aquest és un vot en blanc de debò).

Què en penseu vosaltres?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada