dijous, 9 de febrer del 2012

Les interioritats dels periodistes que segueixen el Barça

Molt interessant la tertúlia amb uns quants periodistes que treballen informant sobre el Barça.

La gran Marta Carreras, de Catalunya Ràdio, un clar exemple d'esforç, persistència i minuciositat amb la seva feina. Sempre arribant al límit d'on pot arribar i a les ordres de Joaquim Maria Puyal, un dels mestres segurament més experts i exigents.

Víctor Patsi, un personatge molt curiós...

El xilè Nacho Salcedo, conegut com el periodista que sempre pregunta exclusivament per Alexis, que segons explica és un gran fenomen mediàtic al seu país.

I per sobre de tot, destaquen aquests dos periodistes: Francesco Canale prové d'Itàlia i ha après el català per poder treballar a Catalunya. De fet, assegura una cosa que per molts no sembla evident: per treballar a Catalunya és imprescindible saber el català. Al vídeo apareix una gran escena: Guardiola, el primer dia que sent Canale preguntant-li en català i diu "Ho veieu? Això és l'immersió! Ets un crack, Francesco!". I Lara Zheng, que treballa per una web xinesa amb 900 milions d'usuaris actius i que també ha fet l'esforç d'aprendre el català i la podem sentir en totes les rodes de premsa fent les preguntes a en Pep en el nostre idioma. Tots dos, un gran exemple per molts de nosaltres, igual que ho és Andrés Iniesta aprenent també el català; exemple per a tots aquells jugadors catalans del Barça que només publiquen al Facebook o al Twitter en castellà, mentre que el manxec ho fa en català.

"Que n'aprenguin", diria el nostre antic president. Si està ben clar que aquesta nova junta està descuidant massa coses...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada